Μέρα ενημέρωσης
Το κέντρο λόγου, γραφής, μάθησης & εμπλουτισμένης εκπαίδευσης FAMILY LAND Μοσχάτου σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή μέρα ενημέρωσης , πρόληψης και παιχνιδιού την Τετάρτη 16/9 9.00-21.00 στην πλατεία Μεταμόρφωσης.
"FamilyLand κ' στο Μοσχάτο!"
Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε τη νέο μας κέντρο στο Μοσχάτο!
Παιδιά 3-4 ετών
Πότε πρέπει οι γονείς να ζητήσουν την συμβουλή ενός ειδικού: Εάν η ομιλία του παιδιού δεν γίνεται κατανοητή από το περιβάλλον του. Αν παρουσιάζει επαναλήψεις..
Νέα Σχολική Χρονιά


Η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο είναι μια περίοδος που απαιτεί προετοιμασία από διάφορες πλευρές. Για παράδειγμα από την υλική και βέβαια την ψυχολογική πλευρά. Η μετάβαση από την ανεμελιά και τη χαλάρωση των διακοπών στις απαιτήσεις και το δύσκολο πρόγραμμα της καθημερινότητας είναι εξίσου επίπονη για μικρούς και μεγάλους.

Σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία των παιδιών παίζει η ηλικία τους. Άλλωστε τα παιδιά που πάνε σχολείο για πρώτη φορά είναι εκείνα που ενδέχεται να παρουσιάσουν άρνηση. Εμφανίζουν συμπτώματα όπως έντονους πόνους στην κοιλιά, κλάμα ή και σημάδια έντονης προσκόλλησης στους γονείς, κυρίως στη μητέρα. Αυτό που μπορούν να κάνουν οι γονείς είναι να ενθαρρύνουν το παιδί σε αυτή τη νέα του προσπάθεια και να μην έχουν υπερβολικές απαιτήσεις για τη σχολική απόδοση. Και οι δάσκαλοι όμως μπορούν να βοηθήσουν χρησιμοποιώντας τις ομάδες των συμμαθητών, να μην τα φορτώνουν με αμέτρητες σχολικές υποχρεώσεις και να δείχνουν ενδιαφέρον αν τυχόν τα παιδιά δεν πάνε σχολείο.

Όσο αφορά γενικότερα κάποιες συμβουλές για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να συζητάνε με τα παιδιά τα άγχη και τους φόβους τους και να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή. Φροντίστε να καταλάβουν τα παιδιά ότι η προετοιμασία και το διάβασμα για την επόμενη μερα είναι κάτι που πρέπει να γίνει, αλλά εξηγώντας το με μια θετική προσέγγιση. Βάλτε μαζί στόχους και πρόγραμμα, αλλά παράλληλα φροντίστε να μένει προσωπικός χρόνος για το παιδί σας και κυρίως χρόνος για χαλάρωση και παιχνίδι. Σημαντικό επίσης είναι για παιδιά κάθε ηλικίας να τηρείται πρόγραμμα στον ύπνο τους, ώστε να ξεκουράζονται να προετοιμάζονται κατάλληλα.

Η σωστή επικοινωνία όμως είναι καθοριστικός παράγοντας. Όσο πιο άνετα νιώθουν τα παιδιά με τους γονείς, τόσο πιο εύκολα θα εκφράσουν τις σκέψεις τους καταφέρνοντας παράλληλα να προσαρμοστούν και στα "νέα" δεδομένα. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να μην έχουν δεύτερες σκέψεις όταν θέλουν να εκφράσουν οποιοδήποτε συναίσθημα, πόσο μάλλον την ανησυχία τους για το σχολείο που θα καθορίσει ένα μεγάλο κομμάτι του πορείας τους. Κάντε ό,τι περνά από το χέρι σας για να σας νιώσουν κοντά τους και να μπορέσουν να σας εμπιστευτούν.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Η ψυχολόγος των Family Land
Χρυσάνθη Πασσά