Αρχική Σελίδα / Family Land / Τα Κέντρα μας
Μέρα ενημέρωσης
Το κέντρο λόγου, γραφής, μάθησης & εμπλουτισμένης εκπαίδευσης FAMILY LAND Μοσχάτου σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή μέρα ενημέρωσης , πρόληψης και παιχνιδιού την Τετάρτη 16/9 9.00-21.00 στην πλατεία Μεταμόρφωσης.
"FamilyLand κ' στο Μοσχάτο!"
Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε τη νέο μας κέντρο στο Μοσχάτο!
Παιδιά 3-4 ετών
Πότε πρέπει οι γονείς να ζητήσουν την συμβουλή ενός ειδικού: Εάν η ομιλία του παιδιού δεν γίνεται κατανοητή από το περιβάλλον του. Αν παρουσιάζει επαναλήψεις..
Τα Κέντρα Family Land
Η Διεπιστημονική Ομάδα των Family Land αποτελείται από Λογοθεραπευτές, Ψυχολόγους, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς,Εκπαιδευτικούς, Οικογενειακή Σύμβουλο και Παιδοψυχίατρο. Στόχος της Ομάδας είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή των προγραμμάτων παρέμβασης με κύριο κριτήριο τις ανάγκες του ατόμου. Η Ομάδα πέρα από την καθημερινή ενημέρωση που έχει από τους υπεύθυνους των τμημάτων, πραγματοποιεί τις προκαθορισμένες μηνιαίες συναντήσεις όπου αναλύεται η πρόοδος και η εξέλιξη των θεραπειών και προγραμμάτων.

Συνεργαζόμαστε με Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (ΩΡΛ, Γενικό Οικογενειακό Ιατρό, Παιδίατρο κτλ), το οποίο στοχεύει στην αποτελεσματικότητα τόσο της διάγνωσης, όσο και της πολύπλευρης παρέμβασης.

Τα Family Land πραγματοποιούνε εκπαιδευτικές επισκέψεις με στόχο την κοινωνικοποίηση και την εμπλουτισμένη εκπαίδευση των παιδιών. Επίσης διοργανώνουμε και συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις και δράσεις κοινωνικού - φιλανθρωπικού χαρακτήρα!

Τέλος, στα πλαίσια του προγράμματος των Family Land "Ενημέρωαση και Πρόληψη" διοργανώνουμε καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς ενημερωτικές ομιλίες και δωρεάν αξιολογήσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Η διαδικασία ένταξης του ατόμου σε κάποιο από τα προγράμματα των FAMILY LAND είναι η εξής:
Επικοινωνείτε με το Κέντρο Family Land που σας εξυπηρετεί, ο υπεύθυνος συμπληρώνει το παραπεμπτικό το οποίο περιλαμβάνει τα ατομικά στοιχεία του ατόμου και το αίτημα του ενδιαφερόμενου και σας κλείνουμε ραντεβού με την Υπεύθυνη των Κεντρων Λογοθεραπείας Family Land.

Στο πρώτο ραντεβου πραγματοποιείται η λήψη Ιστορικού, το οποίο περιλαμβάνει στοιχεία του ατόμου (Κοινωνικά, Ιατρικά & Συμπεριφοράς).

Μετά την λήψη του Ιστορικού, η Διεπιστημονική Ομάδα είναι υπεύθυνη να ορίσει ποιοι θεραπευτές ανά ειδικότητα πρέπει να αξιολογήσουν το άτομο ώστε να υπάρχει μια πολύπλευρη εκτίμηση των δυσκολιών του ατόμου.Επιπλέον στις περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο, πραγματοποιείται Παιδοψυχιατρική Εξέταση ή παραπομπή του ατόμου σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων (π.χ. ΩΡΛ).

Μετά την ολοκλήρωση των αξιολογήσεων η Υπεύθυνη του Κέντρου ενημερώνει τους γονείς ή το ίδιο άτομο στην περίπτωση ενηλίκων, για τα αποτελέσματα και για το προτεινόμενο θεραπευτικό πρόγραμμα, το οποίο σχεδίασε η Διεπιστημονική Ομάδα.

Ασφαλιστικά Ταμεία
Τα Family Land συνεργάζονται με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Το κάθε ασφαλιστικό ταμείο απαιτεί συγκεκριμένες διαδικασίες για την έγκριση θεραπειών και την κάλυψη κάποιου μέρους από το κόστος των προγραμμάτων. Η υπεύθυνη του Κέντρου θα είναι στην διάθεσή σας, να σας ενημερώσει και να σας καθοδηγήσει για τις σχετικές διαδικασίες.

Οι Υπηρεσίες μας (για Παιδιά και Ενήλικες)
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
- - - -
ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
- - - -
  • ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ – ΖΕΥΓΟΥΣ
  • ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΜΗΤΕΡΩΝ


  • "...Κάνουμε ότι καλύτερο για το παιδί σας... γιατί απλά είναι και δικό μας!"